torsdag 27. august 2015

A great day for Norwegian literature

This is great news for Norwegian literature!

Hans Herbjørnsrud is one of our most accomplished writers. A selection of his best short stories are to be published in England and the United States.



Hans Herbjørnsrud utgis nå i England og USA


Barokke noveller med uhygge på mange plan

Hans Herbjørnsrud er en av våre aller fremste forfattere. Et utvalg av hans beste noveller skal utgis i England og USA. Samlingen vil inneholde følgende noveller:  På Gamletun i Europa, Blinddøra, Hallgrim Flatin 1966, Vannbæreren og Vi vet så mye.

Det er det svært respekterte og uavhengige forlaget Dalkey Archive Press som har sikret seg de engelske verdensrettighetene. Dalkey Archive har en kresen profil.  Av forfattere de har i stallen kan nevnes: Boris Vian, Samuel Beckett, Djuna Barnes og William Gaddis. Og av norske forfattere: Kjell Askildsen, Tor Ulven, Stig Sæterbakken,  Jon Fosse og Kjersti Annesdatter Skomsvold.

På telefon med forfatteren skinner det igjennom hvor glad han er for dette.  "Det har enorm betydning for mitt forfatterskap å utkomme på et slikt respektert og kresent forlag som utgir både i USA og England ," sier han.  Og legger ikke skjul på at han føler han er i godt selskap med de andre forfatterne på forlaget.

Hans Herbjørnsrud er født i Heddal i Telemark i 1938, og debuterte i 1979 med novellesamlingen Vitner . Hans noveller er oversatt til flere språk, blant annet russisk, tysk, engelsk, fransk, tsjekkisk, bengali og hindi.

I 2003 utga Gyldendal Hans Herbjørnsruds Samlede noveller. Og i 2011 kom Kaja Schjerven Mollerin  med Seks fot under. Et essay om Hans Herbjørnruds forfatterskap. Hans siste utgivelse er Her kan alt skje. Noveller i utvalg fra 2013.

I 1999 ble Herbjørnsrud nominert til den europeiske Aristeion-prisen, og  han er to ganger innstilt til Nordisk Råds litteraturpris. I tillegg har han mottatt en rekke høythengende priser i Norge.

Agency, Henrik Francke, rettighetsredaktør

Gro Bråten, Informasjonsansvarlig norsk skjønnlitteratur, gro.braten@gyldendal.no97141669


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar